Bespaar tot 1 augustus 50% op jouw typecursus! 🔥

Bespaar tot 1 augustus 50% op jouw typecursus! 🔥

De cursus

Hoe werkt het?

Ontdek hoe TypeMission jouw kind helpt om blind te leren typen op een leuke en effectieve manier.

Opbouw van de cursus

De lesmethode die TypeMission gebruikt is ontwikkeld door de Leidse Onderwijsinstellingen (LOI) en gamification expert Organiq. Deze methode is gebaseerd op elke dag een klein beetje oefenen in plaats van in een keer heel veel. Door kleine beetjes te oefenen blijft de stof namelijk beter hangen. 

De TypeMission typecursus is daarom opgedeeld in 20 lesweken waarin je vijf dagen in de week ongeveer 10 tot 15 minuten oefent. Een dag geen tijd om te oefenen? Geen zorgen, de cursus kan helemaal op eigen tempo gevolgd worden.

In de eerste 11 weken leert uw kind geleidelijk alle letters blind te vinden op het toetsenbord. Vanaf week 12 worden de letters herhaald en focussen we op het verhogen van de typesnelheid.

Met TypeMission leert uw kind in 20 weken blind en foutloos typen, met een snelheid van ten minste 120 aanslagen per minuut.

Opbouw per lesweek

Elke dag een typeles van Miss J

Met duidelijke uitleg van Miss J leert uw kind elke week nieuwe letters te vinden op het toetsenbord. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan met welke vinger je de toets moet aanslaan, maar ook aan de houding tijdens het typen. Eventueel moeilijke letters worden vaker herhaald.

Video afspelen

Oefenen met typen

Na elke typeles krijgt uw kind een type oefening. In deze oefeningen worden de geleerde letters geoefend. Letters waar uw kind moeite mee heeft komen vaker voor, zodat ook deze letters uiteindelijk goed aangeleerd worden.

Video afspelen

Type Spelletjes

Elke dag is er ook ruimte voor de typespelletjes, waarin uw kind zijn of haar typevaardigheid verder verbetert. Er zijn veel verschillende typegames die onderdeel zijn van het spionnen verhaal.

Video afspelen

Meesleepend verhaal

Er speelt zich een spannend verhaal af op de SuperSpySchool, iemand wil namelijk de gegevens van alle spionnen stelen. Uw kind gaat op spannende missies waarin ze codes moet kraken en type opdrachten moet doen. Zo worden de typevaardigheden spelenderwijs geoefend.

Video afspelen

Leuke beloningen

Met de typeopdrachten, typespelletjes en de spannende missie verdien je spaarpunten. Met die spaarpunten kun je in de SpyShop leuke kleding, spullen voor je spypad en posters verdienen. 

Video afspelen

Week afsluiting

Aan het einde van elke lesweek is er een toets. De toetsen zijn verweven in het verhaal, zo ligt er geen druk op. Het is juist leuk om steeds te zien hoe goed het al gaat. En na de allerlaatste toets? Dan wordt je kind beloond met een echt diploma!

Video afspelen

Ervaar zelf hoe het werkt

Speel samen met uw kind de proefles. Krijg typeles van Miss J en ga met Mr I op je eerste geheime missie!