FAQ

Veelgestelde vragen

U vraagt, wij geven antwoord

Algemeen

We hebben geen minimale leeftijd. Gemiddeld ligt de leeftijd van onze cursusten tussen de 9 en 13 jaar. Maar jonger of ouder komt ook voor. 

De licenties zijn persoonsgebonden. Er kan dus maar een iemand gebruik maken van een licentie. 

Typemission is volledig zelfstandig te volgen. Het programma is zo ontworpen dat kinderen stapsgewijs kunnen leren typen zonder de constante aanwezigheid van een ouder. Check wel af en toe in bij je kind of hij/zij nog gemotiveerd is. Zo niet kan je een van de tips gebruiken die je in de wekelijkse ouderrapportage kan vinden.

Ja, Typemission is geschikt voor kinderen met dyslexie en andere leerproblemen. De adaptieve methode past zich aan het niveau van het kind aan en biedt ondersteuning waar nodig. 

We zijn hard bezig om ook een dyslexie versie te lanceren. Mocht je hier meer informatie over willen kan je ons een bericht sturen. 

Gemiddeld duurt de Typemission-cursus ongeveer 20 weken. Met slechts 10 minuten per dag oefenen kan een kind volledig blind leren typen in de 20 weken. 

 

U ontvangt een rapportage van elke weektoets die u kind maakt via de mail. Dit zijn er in totaal 20. In deze rapportage kan u de voortgang van uw kind zien, inclusief scores van aanslagen per minuut en foutpercentage. Ook kunt u deze rapportage terugvinden in het ouderportaal. 

Ja, Typemission biedt een verscheidenheid aan oefeningen, spelletjes en missies om het typen leuk en uitdagend te maken. Dit zorgt ervoor dat kinderen gemotiveerd blijven tijdens de cursus.

Als uw kind niet slaagt voor het type-examen, kan hij/zij blijven oefenen en het examen opnieuw afleggen totdat hij/zij tevreden is met het resultaat. Zodra uw kind tevreden is met het resultaat zorgen wij ervoor dat uw kind het officiële Typemission typediploma ontvangt.

De licentie voor de cursus is een jaar lang actief. Dit is meer dan genoeg om de 20 weken van de cursus te doorlopen. Mocht uw kind er door omstandigheden toch langer over doen dan kunt u ons een bericht sturen. 

Technisch

Typemission is toegankelijk via elke computer met internetverbinding. Er is geen speciale software nodig. Het enige wat uw kind nodig heeft, is een moderne webbrowser.

Wel raden we aan om een computer te gebruiken met minimaal 8gb ram en een 1gb videokaart. Bijna elke moderne computer/laptop voldoet aan deze eisen. 

Als u het niet zeker weet, probeer dan eerst de proefles. Als de proefles goed werkt dan werkt de rest van de cursus ook goed.

Ouders en kinderen loggen in op dezelfde manier. Ga rechtsboven in naar “inloggen”. U gaat nu naar het inlogscherm. Vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in en klik vervolgens op inloggen. 

Kinderen en ouders loggen in op dezelfde manier. Ga rechtsboven in naar “inloggen”. U gaat nu naar het inlogscherm. Vul hier de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw kind in en klik vervolgens op inloggen.